Шесткратен носител на Грами ще свири и пее заедно с Мистерията

...
Шесткратен носител на Грами ще свири и пее заедно с Мистерията
Коментари Харесай

Шесткратен носител на Грами ще стъпи на българска сцена

Шесткратен притежател на " Грами " ще свири и пее дружно с  " Мистерията на българските гласове " в зала 1 на НДК, научи Sofia24.bg.  Европейската част от международното турне на шесткратният притежател на " Грами " Джейкъб Колиър стартира от България след излизането на новия му албум Djesse Vol. 4. Звездата ще изнесе взаимен концерт с " Мистерията на българските гласове " в София на 11 юли в зала 1 на Националния замък на просвета. 

Програмата на концерта включва солови осъществявания на песни от новия албум на Джейкъб Колиър, независими осъществявания на хор " Мистерията на българските гласове ", както и взаимни осъществявания на младия британец и световноизвестния български женски хор, които ще бъдат показани за първи път пред аудитория.

29-годишният Джейкъб Колиър е приет от музикалната рецензия и музикалните среди за един от най-надарените модерни млади реализатори. Почти безконечен е описът му с достижения, в които влизат шест награди Грами, дванадесет номинации за Грами, в това число за най-хубав албум на годината през 2021. В листата му с колаборации са имена като Coldplay, SZA, Stormzy, Alicia Keys, Shawn Mendes и други международни звезди.

Звездата на младия музикант изгрява откакто притегля вниманието на Куинси Джоунс  -  световноизвестен американски музикален и телевизионен продуцент, аранжор, диригент, композитор и велик тромпетист, работил с най-големите имена в джаза. 

Колиър го впечатлява с многогласните си и мултиинструментални YouTube кавър версии на известни песни. Под менторството на великия продуцент Джейкъб записва и издава през 2016 г. дебютния си албум In My Room, в който той, с изключение на вокалните партии, извършва и записва и партиите на всички принадлежности. В късата си, само че свръх сполучлива кариера, Джейкъб Колиър си е спечелил справедливо признанието " Коронованият принц на хармонията " и правоприемник на трона на Ерик Уитакър.

        

В последните няколко години Джейкъб придобива популярност с енергичните си концерти, в които той прави публиката съизвършител в осъществяванията си като я трансформира в голям хор, дирижиран от самия него. Колиер е прочут и с дарбата си да споделя разбиранията си за комплицирани въпроси от теорията на музиката на гениално елементарен, елементарно понятен за всички ни език. Въпреки че младият британец доста пъти е заявявал,  че е огромен почитател на " Мистерията на българските гласове ", едвам в този момент, в София, ще е първата му среща с нашия знаменит женски хор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР